-Târguri și expoziții

”Am vrut să cumpăr din piață, de la producătorii locali, dar ei m-au trimis la supermarketuri”

Ei ne trimit să luăm din supermarketuri! Este reacția plină de nemulțumire a unui client obișnuit dintr-o piață agroalimentară din România! Opinia acestui client a fost publicată în presa locală și reprezintă un semnal de alarmă cu privire la o serie de practici care crează tensiuni între comerciații din piețe și cumpărători.

Un buzoian se declară mâhnit de atitudinea unora dintre comercianții din piața centrală din Buzău, care în loc să atragă oamenii să vină să cumpere de la ei, aceștia îi trimit să cumpere de la supermarket.

Buzoianul povestește că a mers să cumpere de la piață ca să sprijine agricultorii locali, dar s-a lovit de o atitudine total nepotrivită a unui comerciant care nu i-a dat posibilitatea să-și aleagă ce marfă dorește, ba mai mult de atât, comerciantul l-a sfătuit ca pe viitor să meargă să cumpere de la supermarket.

”Zilele trecute am dorit sa fac câteva cumpărături din Piața Centrală. Mă gândeam că dacă fac un efort și mă duc la piață ajut și bietul agricultor. Să nu fac cumpărături doar de la supermarket. Din păcate, anumiți comercianți obligă clienții să cumpere marfa pe care o doresc ei, nu pe care o dorește clientul. Mi s-a replicat „dacă nu-ți convine, du-te la Carrefour. Acolo poți să-ți alegi marfa!”. Acest răspuns m-a iritat și mâhnit în același timp. Atitudinea lor lasă de dorit. Pentru ca o economie să funcționeze trebuie să existe concesii. Nu vreau să generalizez, dar acest tip de comercianți mă forțează să merg doar la supermarket”, este plângerea făcută de un buzoian pe un portal unde locuitorii din Buzău își pot publica nemulțumirile vizavi de ceea ce se întâmplă la ei în oraș, scriu jurnaliștii de la buzoienii.ro. 

Plângerea consumatorului a ajuns chiar și la primarul Buzăului, Constantin Toma, care a anunțat că va încerca să îmbunătățească această situație.