-

ANPC, acord de parteneriat pentru proiectul ”Etichetă, etichetă, cine e cea mai sănătoasă din țară?”

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță, printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO că astăzi, 11 februarie, s-a încheiat un Acord de parteneriat cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București, reprezentată de președintele Eugen Ilea și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, reprezentat de Maria Ștefania Manea, Inspector Școlar General Adjunct.

La semnarea Acordului de parteneriat au participat: Vicepreședintele ANPC Valentina Veronica Mitran Piticu, Vicepreședintele ANPC Claudiu Madalin Giurcau, Directorul General al ANPC, Paul Silviu Anghel – Direcția Generala Control si Supraveghere Piata și Armonizare Europeană și Secretarul general al ANPC Mihaela Irina Ionescu.

Obiectivul acordului îl reprezintă verificarea modului de aplicare legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar.

Proiectul pe care îl demarăm, astăzi, alături de partenerii noștri, este unul ce a plecat de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la citirea etichetelor produselor pe care aceștia le consumă. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos și totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă”, a afirmat domnul Eduardt Cozminschi Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Proiectul ”Etichetă, etichetă, cine e cea mai sănătoasă din țară?” a fost menit să întărească dezideratul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor români de servicii și produse, fie ei părinți sau elevi.