-În bucătărie

Atelier de pâine și Ziua Porților deschise la MamaPan

Dacă doriți să știți cum să faceți acasă pâine și patiserie cu maia “ca la carte”, mai aveți timp să vă înscrieți la workshop-ul dedicat inițierii în arta brutăritului, care va avea loc pe 8 august. Evenimentul este organizat de Moara cu Cereale și MamaPan, la sediul MamaPan- Brutăria cu Maia, din strada Drumețului nr.2.

“Când înțelegem principiul viu de funcționare al fermentului natural, suntem în stare să facem orice fel de pâine sau orice fel de patiserie cu maia, fără a apela la alte sfaturi, ajutoare artificiale și mai ales, fără a consuma exagerat de mult timp. Înțelegem atunci și de ce este această activitate ecologică, sănătoasă, entuziasmantă și de ce ne atrage atât de mult”, spun organizatorii.

Ce veți face în cadrul atelierului

– veți vizita brutăria artizanală – MamaPan
–  veți degusta produsele artizanale MamaPan, sănătoase, hrănitoare și gustoase, crescute cu maia, fără drojdie comercială
– veți afla mai multe despre:
maia (cum se păstrează și cum se folosește), diverse tipuri de făinuri si cum se pot obține
modelarea aluatului cu maia în mod practic, aflând în același timp detalii despre ingredientele instrumentele și principiile de lucru folosite.

Cu ce plecați de la cursul de brutărie

– pe lângă know-how (care este cea mai importantă resursă pentru producerea de pâine)
– o portie de maia-mamă
– aluatul lucrat la atelier
– un suport teoretic de curs
– 1 kg de făină integrală specială pentru maia.

Workshop-ul este susținut de Corina Munteanu, managerul de producție de la MamaPan. Numărul maxim de participanți – 10 persoane. Taxa de participare la curs este de 210 RON + TVA.

Înscrierile fac la numărul de telefon 0723757572 și e-mail  info@moaradecereale.ro.