Hrana ca stil de viațăÎn bucătărieNou pe piață

Băuturi de Crăciun, pe bază de ciocolată caldă sau ceai

BĂUTURI PENTRU CRĂCIUN! SUPER-HRANA.RO a stat de vorbă cu Mihaela Zmau de la restaurantul Chefs Experience și vă prezintă băuturile-vedetă în această iarnă. Sunt băuturi simplu de realizat acasa, calde și delicioase, pe bază de ciocolată sau ceai.

Freak shake este obăutură caldă, mai exact o ciocolată caldă, care a făcut furori în SUA, în Australia şi UK. Am adus-o şi în România, în cadrul restaurantului nostru şi sperăm să prindă la fel de bine.
Înainte de toate, pentru această băutură, cel mai important pas este decorul, băutura trebuie să arate bine. Pentru decor avem nevoie de topping şi bomboane cât mai colorate, bomboane care ulterior pot fi mâncate, sunt comestibile. Ciocolata este pregătită prin fierbere, dar contează foarte mult şi cât lapte punem, în funcţie de asta, aflăm densitatea produsului final. Freak shake este o reţetă de ciocolată caldă neagră cu alune, cu Kinder Bueno, frişcă şi topping de ciocolată. La final, dupâ ce am adăugat toate ingredientele, punem din nou bomboane deasupra.
Freak shake cu ciocolată albă şi prăjitură Red Velvet, este o băutură desert, pe care o facem noi în restaurantul Chefs Experience.
Şi de data aceasta, în cazul băuturii cu ciocolată albă este important decorul, folosim dressing de ciocolată şi bomboane colorate. Adăugăm ciocolata albă fiartă, frişcă şi din nou toping de ciocolată. Deasupra băuturii aşezăm prăjitura Red Velvet făcută de noi în restaurant , dar şi o acadea tot creaţie propirie în restaurantul Chefs Experience.
Din punctul meu de vedere, sunt băuturi ce se pot consuma ca atare sau ca desert, în restaurantul Chefs Experience se consumă în ambele variante.
Iar pentru că în sezonul rece, nu doar ciocolata caldă este vedeta sezonului, avem şi o reţetă de ceai preparat natural din fructe, un ceai plin de vitamine.
Pentru a prepara ceaiul, avem nevoie de apă fiartă, o rădăcină de ghimbir, folosim ghimbir pentru că în sezonul rece este un medicament foarte bun împotriva răcelii şi ajută sistemul imunitar. Nu punem o cantitate mare de ghimbir pentru că are un gust înţepător, este picant. În continuare avem nevoie şi de o lămâie, dar şi de lime, portocală şi măr, toate tăiate în felii subţiri. Eu recomand această combinaţie de fructe şi legume, sunt tocmai bune pentru sănătatea organismului şi conţin vitamina C.
Este o reţetă foarte simplu de realizat, cu un gust foarte bun, dar şi o alternativă sănătoasă faţă de ceaiurile la plic din comerţ”, a declarat pentru SUPER-HRANA.RO, Mihaela Zmau de la Chefs Experience.
Text: Camelia Diaconu