-Afaceri mari și miciBani din mâncare

Carrefour România a trimis 60 de tone de pepeni românești în rețeaua sa din Polonia

Carefour România a trimis anul acesta 60 de tone de pepeni românești în rețeaua sa din Polonia. Retailerul francez are în plan ca în anul 2020 să trimită 200 de tone de pepeni din România, urmând ca în circa doi ani de zile să livreze și pepeni românești bio.

“Clienţii noştri îşi doresc produse cu o calitate cât mai bună, produse bio, iar noi suntem implicaţi într-o cooperativă pe care o considerăm de succes, la Vărăşti, în Giurgiu. Ne-am alăturat noi cu patru producători, iar cooperativa adună legumele de la 80 de agricultori din zonă. Vorbim de 60 de hectare. Am ajuns de la câteva kilograme la 5.000 de tone de legume pe care le trimitem în lanţul nostru de magazine. Iată că se poate, un retailer care a venit la Vărăşti, nu a preluat cooperativa, ci s-a asociat. De ce este important retailerul? Pentru că putem face o diferenţă şi la exterior. Anul acesta am trimis 60 de tone de pepeni româneşti în reţeaua Carrefour din Polonia. Anul viitor o să trimitem 200 de tone de pepeni în Polonia, iar peste doi ani ne pregătim să-i trimitem şi bio. Deci iată că şi retailerul are locul său în acest ecosistem”, a anunţat ieri, marţi – 29 octombrie, directorul Corporate Affaires Carrefour România, Mario Creţu, la o conferinţă pe teme agricole.

Directorul Carrefour România a mai spus că prin programele pe care retailerul francez le desfășoară în țara noastră nu face altceva decât să susțină conversia la bio a producătorilor români.

“Prin programul “Creştem România Bio”susţinem conversia la bio a producătorilor români. Deja suntem la 25 de producători români înscrişi în program, iar în februarie vom extinde acest program. (…) Mai avem un alt program interesant “Deschidem vinul românesc”. În acelaşi timp îmbinăm responsabilitatea cu susţinerea furnizorilor locali şi menţionez proiectul “Punem preţ pe plastic”, unde vii cu un pet şi primeşti o legumă sau un fruct românesc. L-am lansat în 5 mari oraşe din hipermerketurile noastre şi vom continua”, a declarat Mario Crețu, potrivit Agerpres.

Cooperativa Agricola Vărăşti este prima cooperativă de acest gen fondată alături de un retailer, care aduce mai aproape de clienţi producătorii agricoli români și produsele acestora. Cooperativa se află la mai puţin de 30 de km de Bucureşti, în comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, şi însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producţie anuală de 5.000 de tone de legume: roşii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, ţelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuştean, spanac, lobodă, leurdă,urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ştevie. Cooperativa Agricola Carrefour Văraşti are 5 membri fondatori: Carrefour şi 4 producători locali şi adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăşti.