Ce și cum cumpărămSpecial

EXCLUSIV Cele mai scumpe sortimente de cafea din lume se găsesc și în București. Află cât costă și de unde le poți cumpăra

Cele mai scumpe sortimente de cafea din lume, Kopi Luwak și St. Helen, se găsesc și în București. La prețuri piperate ce-i drept, dar mai ieftin decât în restul lumii. Acestea pot fi cumpărate de la magazinele cunoscutului cafegiului Gheorghe Florescu. El aduce sacii de cafea verde de peste hotare, direct de la producători și prăjește cantități mici de boabe zilnic pentru a garanta clienților prospețimea cafelei.

Titlul de „Cea mai scumpă cafea din lume” este disputat de două branduri, St. Helen din insula cu același nume și Kopi Luwak din Indonezia. Cunoscătorii spun că acestea nu sunt întâmplător sortimente scumpe întrucât ar fi și cele mai gustoase.

Prețul unui kilogram, între 80 și 140 de lei

Chiar dacă în România publicul larg nu este foarte pretențios când vine vorba de cafea, în București există un loc unde cele două branduri pot fi găsite. Chiar și așa, oricât de pasionat ai fi de gustul autentic al cafelei, prețul este cu adevărat piperat, o sută de grame din ambele sortimente variind între 80 și 140 de lei.

Gheorghe Florescu
Gheorghe Florescu

 

Cafeaua Sfânta Elena, St. Helen crește în insula cu același nume, mai exact locul unde britanicii l-au exilat pe Napoleon, și unde acesta a și murit de altfel. Pasiunea lui Napoleon pentru cafeaua din insula a facut acest brand celebru. Familia Regală a Marii Britanii o consumă de foarte mult timp. Iar Napoleon era un cunoascător al cafelei, bea câteva zeci de cesti pe zi și avea în permanent șapte ibrice pe foc”, explicat pentru Super-Hrana.ro cafegiul Gheorghe Florescu.

Cumpără direct de la producător

În magazinul său, „Delicatese Florescu”, din sectorul 2 al Capitalei, se poate găsi celebrul brand. Florescu importă saci de cafea din întreaga lume, numai din surse de încredere și doar cafea de înaltă clasă, pe care apoi o prăjește și o macină în funcție de cantitatea dorită de client. Astfel, cine îi trece pragul poate cumpăra oricând o cafea bună cu adevărat proaspătă.

Florescu este atât de popular, încât compania care produce brandul St. Helen i-a inclus fotografia în materialele oficiale de prezentare. O sută de grame de cafea St. Helen costă 81 de lei.
Unul dintre clienții fideli care cumpărăr St Helen de la mine este domnul Mugur Isărescu. El preferă un melanj de cafea Gheișa Esmeralda din Panama și St. Helen. Este un cunoscător veritabil”, ne-a dezvăluit Florescu.

Al doilea brand și cel mai scump, de altfel este importat de Florescu din Indonezia. Kopi Luwak este un sortiment descoperit accidental, în materiile fecale ale unui animal de mici dimensiuni numit civeta de palmier sau pisica indoneziană. Simpatica pisică se hrănește cu fructele arborelui de cafea însă nu reușește să digere sâmburele, care este de fapt bobul de cafea.
Mai mult, o enzimă reușește să reducă din gustul amar al cafelei. Departe de acest aspect, Kopi Luwak este considerată de majoritatea criticilor cea mai bună cafea din lume.

Mai ieftin decât în restul lumii

O cunoștință mi-a zis că a vrut să bea Kopi Luwak în SUA și a plătit 30 de dolari pentru o ceașcă. Eu vând cu aproximativ aceeași sumă o sută de grame. Kopi Luwak poate fi cumpărată de la Delicatese Florescu din zona Rosetti, dar și din magazinul din Jollie Ville din Pipera. Vladimir Putin consumă această cafea și chiar Jack Nicholson”, ne-a mai spus Florescu. O sută de grame, din acest sortiment, costă în magazinele sale 140 de lei.

Citește și:

Cum recunoaștem o cafea bună și cum o servim corespunzător. Cafegiul Florescu are propriile reguli: ”Sunt împotriva zahărului”

Test Super-Hrana.ro: Cât de sigur e să bei o ”Marghilomană” și să te sui la volan? Singura rețetă românească de cafea folosește rom sau coniac în loc de apă!

Comentariile sunt închise.