-Nou pe piață

Ciocolata poleită cu aur – o nouă modă în materie de cadouri dulci de Ziua Îndrăgostiților

Ciocolata poleită cu aur, la modă de Ziua Îndrăgostiților

Anul acesta, de Valentine’s Day, ciocalatierii fabricii de ciocolată din Cisnădie, județul Sibiu, s-au gândit să scoată pe piață ceva inedit. Așa se face că pe lângă tradiționalele inimioare din ciocolată, cei care doresc să cumpere ceva mai special pot opta pentru inimioare de ciocolată poleite cu aur comestibil. La cerere, inimoarele pot fi decorate și cu cristale Swarovki, comestibile.

“Este sezonul inimioarelor. Am realizat în acest an zeci de mii de inimioare, pentru clienţi din toată ţara. Sunt în special inimioare din ciocolată roz şi roşii”, a declarat patronul fabricii de ciocolată, Florin Balan.

Preţul pralinelor şi al figurinelor de ciocolată cu tematică de Ziua Îndrăgostiţilor variază între un leu şi 400 de lei, potrivit Agerpres. Cele mai scumpe inimioare sunt cele realizate din ciocolată poleită cu aur. La cererea clienţilor, se pot decora inimioarele şi cu cristale Swarovki, comestibile. Un sfert de kilogram de praline în formă de inimioare, poleite cu aur comestibil, costă în jur de 400 de lei. Iar cine doreşte ca dragostea să fie bine “conservată”, poate comanda o conservă umplută cu inimi de ciocolată.

Pe lângă inimioare de ciocolată, ciocalatierii din Cisnădie pot realiza la cerere și sculpturi în ciocolată, sub forma a doi îndrăgostiți care se îmbrățișează. O asemenea sculptură de ciocolată cântăreşte 800 de grame şi costă 120 de lei. La acelaşi preţ se poate comanda şi Turnul Eiffel din ciocolată, pentru cei care nu reuşesc să ajungă la Paris să vadă turnul adevărat.

Ciocolatierii din judeţul Sibiu au primit şi cereri mai speciale din partea unor clienţi romantici, de modă veche, care au dorit să le fie redactate scrisori de dragoste, în ciocolată.