-

Concedieri masive la Heineken: 8.000 de persoane vor fi disponibilizate

Concedieri masive în industria berii! Heineken, al doilea cel mai mare producător de bere din lume, urmează să disponibilizeze 8.000 de persoane şi să reducă cheltuielile cu 2 miliarde de euro pe parcursul a doi ani. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al Heineken, Dolf van den Brink.

Producătorul olandez de bere, care are patru fabrici şi în România, în Constanţa, Craiova, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc şi 1.100 de angajaţi, nu a anunțat unde vor avea loc concedierile de personal, dar a explicat că mişcarea vine pe fondul unei pandemii care a afectat industria băuturilor, fiind cea mai gravă lovitură primită de industrie în ultimele decenii.

Van den Brink, care a preluat conducerea companiei anul trecut, a declarat miercuri că va reduce cu aproape 10% numărul de angajaţi ai fabricilor de bere olandeze, ca parte a unui program de restabilire a marjelor şi creştere a productivităţii.

Al doilea cel mai mare producător de bere din lume are de gând să facă economii de 2 miliarde de euro până în 2023 în cadrul planului ”EverGreen” al directorului executiv Dolf van den Brink. Economiile vor fi realizate prin reproiectarea organizaţiei sale, prin reducerea complexităţii şi numărului de produse şi prin identificarea cheltuielilor cel mai puţin eficiente, scrie Mediafax.

Producătorul de bere a raportat o pierdere netă de 204 milioane de euro pentru anul 2020, după închiderea barurilor în pandemie. Revizuirea operaţiunilor sale ar avea ca rezultat pierderi de aproximativ 8.000 de locuri de muncă – echivalând cu 9% din forţa de muncă de la sfârşitul anului 2019. Cheltuielile cu personalul ar fi reduse cu aproximativ 350 de milioane de euro.

Van den Brink a spus că programele de vaccinare din Europa, America de Nord şi unele ţări mai dezvoltate din Asia vor permite revenirea la normalitate, explicând că restricţiile în curs, din cauza pandemiei, înseamnă că veniturile din 2021, profitul operaţional şi marja profitului operaţional vor fi sub cele din 2019.