-IMPORTANTÎn bucătărie

Cum poți frăgezi carnea folosind bicarbonat de sodiu

Metoda simplă prin care puteți frăgezi carnea înainte de gătire, folosind bicarbonat de sodiu!

Dacă aveți prin frigider o bucată de carne mai ațoasă și mai fribroasă, pe care ați tot evitat să o gătiți, trebuie să stiți că acest lucru se poate rezolva foarte ușor și rapid. Tot ce vă trebuie este un pliculeț de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este fix ingredientul de care aveți nevoie atunci când aveți de preparat o bucată de carne mai tare. Ce trebuie să faceți este să acoperiți carnea, să o îmbrăcați practic cu bicarbonat de sodiu, așa cum îmbrăcați în făină un șnițel sau chiftea, și să o puneți la frigider timp de 3-5 ore.

După ce au trecut cele 3-5 ore, în care a stat la frigider, carnea se spală bine de bicarbonat și apoi va fi numai bună pentru a fi gătită în orice mod doriți întrucât va fi atât de moale încât vi se va topi în gură.

Există însă și o altă metodă de a frăgezi carnea, tot cu bicarbonat de sodiu. De această dată însă trebuie să puneți carnea la fiert împreună cu un praf de bicarbonat de sodiu și o să observați că, după fierbere, va fi mult mai fragedă.

Bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat pe o bucată de carne și pentru un efect crocant la exterior și suculent la interior. De exemplu, dacă vreți să gătiți copănele de pui, trebuie să le frecați cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie, după care pot fi introduse la cuptor sau prăjite în tigaie. Acestea vor prinde o crustă aurie și crocantă la exterior și vor fi moi și suculente la interior.