-

Frigărui hawaiiene, reţeta rapidă perfectă de încercat cu prietenii pentru a vă aduce aminte de vară într-un weekend călduros de toamnă

Frigăruile hawaiiene sau kebabi hawaiieni se pot prepara în aproximativ o oră şi jumătate, fiind o reţetă perfectă pentru a vă aduce aminte de vară într-un weekend de toamnă cu temperaturi ridicate.

Frigăruile hawaiiene pot fi o alternativă mai uşoară la preparatele din carne grasă puse de obicei pe grătar în weekend. Decât să vă alegeţi cu disconfort gastric cauzat de cantităţi mari de mici sau cârnăciori, mai bine optaţi pentru un preparat uşor şi gustos care vă aduce aminte de concediul de astă-vară.

Gata într-o oră şi jumătate

Şi cum temperaturile ridicate din sezonul estival încă nu au trecut este o vreme perfectă pentru un grătar. Super-Hrana.ro vă recomandă reţeta frigăruilor hawaiiene, numai bune de savurat în acest week-end. Reţeta poate fi preparată pentru un număr de şase persoane.

Ingrediente:

  • 1.5kg de piept de pui dezosat şi fără piele, tăiate cubuleţe, potrivit, pentru a fi puse pe frigărui
  • 1 conservă cu ananas
  • o jumătate de ceaşcă de sos de soia
  • trei sferturi de ceaşcă de ulei vegetal
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 linguriţă de praf de usturoi
  • 2 linguriţe de praf de ghimbir
  • 1 vârf de linguriţă de piper răşnit
  • 1 ardei gras, feliat şi tăiat la dimensiunea bucăţilor de pui
  • 12 ciuperci de dimensiuni medii
  • 18 roşii cherry

 

Preparare:

  • aşezaţi bucăţile de pui într-un vas adânc gol
  • păstraţi o jumătate de ceaşcă de suc de ananas
  • aşezaţi bucăţile de ananas într-o farfurie, tăiate la dimensiunea bucăţilor de pui
  • combinaţi sucul de ananas cu sosul de soia, uleiul vegetal, zahărul brun, praful de usturoi, ghimbirul şi piperul râşnit într-o tigaie mică
  • la foc mare, aşteptaţi ca amestecul să dea în clocot
  • reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încă cinci minute
  • răsturnaţi în amestec bucăţile de pui
  • luaţi de pe foc, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să se răcească timp de o oră
  • scoateţi bucăţile de pui din sosul marinat pe care trebuie să îl păstraţi
  • pe beţele de frigărui înfigeţi aleatoriu pui, ananas, ardei gras, ciuperci şi roşii cherry
  • aşezaţi frigăruile pe grătarul încins pentru aproximativ 20 de minute
Sfaturile Super-Hrana.ro
  • Înainte de folosi beţele de frigărui, udaţi-le pentru a nu se arde pe grătar
  • Utilizaţi un grill electric sau pe gaz în locul unui grătar pe cărbuni. Acesta are tendinţa de a arde ingredientele şi nu e tocmai sănătos întrucât acesta generează hidrocarburi policiclice aromate, cancerigene
  • Când întoarceţi frigăruile pe grătar, stropiţi-le cu sosul marinat păstrat pentru a preveni uscarea excesivă a ingredientelor şi pentru a da mai multă aromă
  • Serviţi cu garnitură de orez

Echipa Super-Hrana.ro vă urează,
Pofta bună!

 

sursa foto:allrecipes.com,