-

Guvernul propune scutirea impozitului pentru HORECA până la finalul anului

Foto: facebook Caru cu Bere

Premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, au spus joi seara, în ședința de Guvern că intenționează să prelungească scutirea impozitelor pentru industria HORECA, potrivit Mediafax.

Pentru HORECA propunem și vom avea tot în ordonanță de urgență să se scuteasca la plata impozitului pentru perioada rămasă până sfarsitul anului 2020″, a precizat Florin Cîțu.

Azi dimineață, 2 octombrie, ministrul Cîțu a postat pe pagina sa de facebook: „Vești fantastice pentru HORECA! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activități (restaurante, hoteluri, baruri), după discuții cu premierul Ludovic Orban, am decis să propun în următoarea ședință de guvern SCUTIREA de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.”

Prin ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Economiei, din luna iunie, scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile s-a adăugat la perioada anterioară, de 60 de zile, din perioada stării de urgenţă.

În cursul zilei de joi, Dragoș Petrescu, președintele Organizațoii Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor (HORA), anunțase la Conferința Națională a Industriei Ospitalității faptul că 70.000 de oameni din domeniu si-au pierdut  locurile de muncă.