-HorecaREDESCHIDEȚI HORECA!

Ludovic Orban: Decizia privind deschiderea restaurantelor, adoptată în CNSU

Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi, joi – 27 august, la începutul şedinţei de Guvern, că urmează să fie adoptată în cadrul Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) decizia privitoare la reluarea activității restaurantelor la interior, începând cu data de 1 septembrie.

”Astăzi, în pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de Guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise – restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a ținut să sublinieze că decizia CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să poată fi emise ordinele comune privind regulile aferente.

“În privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii – ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a transmis prim-ministrul.