Pastramă de capră la ceaun, o rețetă “unicat” Dr. Avraham
![](https://food-retail.agrointel.ro/wp-content/uploads/2020/09/pastrama-doctor-avraham-1.jpg)
Dacă brandul Dr. Avraham este popular pentru produsele sale bio, rețeta de pastramă de capră la ceaun, creată de același prof. dr. Avraham Marian Cioceanu, proprietarul business-ului cu același nume, nu vă este cunoscută, pentru că ne-a fost furnizată în premieră, week-endul trecut, la evenimentul Sărbătoarea Roadelor din Piața Colentina.
Dacă nu ați avut ocazia să o gustați caldă, puteți încerca să o reproduceți și acasă (dacă aveți ceaun!). Iată cum arată rețeta de pastramă de capră “a la” Dr. Avraham:
Pentru o cantitate de pastramă de capră (Vanbet) cât să acopere bine fundul ceaunului, Dr. Avraham a folosit în ordine câteva legume tăiate mare – ceapă, usturoi și ardei gras, o sticlă de ulei de floarea soarelui eco, 100% natural Izabell (LTA Mondial), un pachet de unt 65% grăsime Gustolact (Vanbet), o sticlă de vin alb, dulce Muscat Ottonel – Soare de Babadag (Crama Liuta). Le-a lăsat la foc circa 15 minute cât să i se imprime cărnii toate aromele, iar mirosul deja răspândit în curtea pieței a adunat pofticioșii la coadă.
Ce ar mai fi de menționat este că pastrama vine mai întâi prăjită la tigaie. Dr. Avraham spune că a gândit această rețetă “unicat”, de care este foarte mândru, ca să îi dea pastramei un plus de frăgezime și arome. Și chiar este specială!