-AutenticÎn bucătărie

Pastramă de capră la ceaun, o rețetă “unicat” Dr. Avraham

Dacă brandul Dr. Avraham este popular pentru produsele sale bio, rețeta de pastramă de capră la ceaun, creată de același prof. dr. Avraham Marian Cioceanu, proprietarul business-ului cu același nume, nu vă este cunoscută, pentru că ne-a fost furnizată în premieră, week-endul trecut, la evenimentul Sărbătoarea Roadelor din Piața Colentina.

Dacă nu ați avut ocazia să o gustați caldă, puteți încerca să o reproduceți și acasă (dacă aveți ceaun!). Iată cum arată rețeta de pastramă de capră “a la” Dr. Avraham:

Pentru o cantitate de pastramă de capră (Vanbet) cât să acopere bine fundul ceaunului, Dr. Avraham a folosit în ordine câteva legume tăiate mare – ceapă, usturoi și ardei gras, o sticlă de ulei de floarea soarelui eco, 100% natural Izabell (LTA Mondial), un pachet de unt 65% grăsime Gustolact (Vanbet), o sticlă de vin alb, dulce Muscat Ottonel – Soare de Babadag (Crama Liuta). Le-a lăsat la foc circa 15 minute cât să i se imprime cărnii toate aromele, iar mirosul deja răspândit în curtea pieței a adunat pofticioșii la coadă.

Ce ar mai fi de menționat este că pastrama vine mai întâi prăjită la tigaie. Dr. Avraham spune că a gândit această rețetă “unicat”, de care este foarte mândru, ca să îi dea pastramei un plus de frăgezime și arome. Și chiar este specială!