-

Piață agroalimentară distrusă de un incendiu puternic!

Foto: Bihoreanul.ro

Piață agroalimentară distrusă de flăcări! Hala de carne şi lactate din Piaţa Cetate, din Oradea, a ars din temelii în noaptea de vineri spre sâmbătă, lăsând 120 de comercianți fără afaceri.

Sâmbătă dimineaţă, văzută de sus, hala arăta ca focarul unui grătar uriaş. Din clădirea de 1.600 metri pătraţi mai existau doar pereţii exteriori. Flăcările au mistuit afacerile a 120 de familii. În funcţie de profil, oamenii au pierdut fiecare de la 3.000 de euro în sus, cse de marcat abia schimbate, cântare electronice, stocuri de flori, legume, lactate, cărnuri sau medicamente, toate s-au făcut în scrum, scrie Bihoreanul.ro. 

Nimeni nu avea asigurare pe bunuri. “Suntem chiriaşii Administraţiei Domeniului Public. La fel ca în cazul unei maşini închiriate, asigurarea trebuie să o facă proprietarul. ADP-ul ar face bine să aibă asigurare, căci o vom chema în judecată pentru pagube”, a spus unul dintre comercianții afectați.

Din fericire însă, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Cauzele care au dus la izbucnirea focului sunt în curs de stabilire.