-

Prăjituri de duminică: simple, ieftine și rapid de realizat

PRĂJITURI SIMPLE ȘI RAPIDE! Duminica este la mulți dintre noi singura zi în care se strânge toată familia acasă. Și dacă tot îi strângem pe toți, haideți să le facem și o surpriză dulce! SUPER-HRANA.RO a pregătit 3 rețete de prăjituri simple și rapid de realizat, perfecte pentru o duminică în familie.

TORT DE CLĂTITE

Aveți nevoie de ingredientele pentru compoziția de clătite și două fructe de kiwi sau portocale. Preparați compoziția clasică de clătite, prăjiți vreo 20 de clătite. Puneți peste fiecare dintre ele câte un rând de cremă de ciocolată din comerț sau făcută în casă. Peste rândul de ciocolată puneți un rând cu rondele de kiwi și apoi altă clătită și tot așa până când se termină clătitele. Ornați cu frișcă și cu restul de rondele de kiwi. Puteți alege orice alt fruct mai acrișor, dacă nu vă place kiwi.

TIRAMISU RAPID

Aveți nevoie de pișcoturi, o cutie de mascarpone, un spray de frișcă, un plic de cacao, o fiolă de esență de vanilie și câteva fructe de pădure congelate sau proaspete. Amestecați mascarpone cu 1/2 fiolă de vanilie și câteva fructe de pădure. Puneți un rând de pișcoturi, unul de cremă până ce terminați pișcoturile. Ornați deasupra cu sprayul de friscă și pudrați cu cacao.

TARTĂ CU MERE

Aveți nevoie de 1 kg de mere, 500 grame de biscuiți populari, un ou, 2 linguri miere, puțină scorțisoară, puțin unt. Sfărâmați biscuiții, amestecați cu două linguri de unt și cu 1/2 oul bătut. Dați merele pe răzătoare, adăugați cele 2 linguri de miere, cealaltă jumătate de ou și cu scorțișoară. Puneți în forma de tartă întâi blatul de biscuiți, apoi compoziția cu mere și băgați la cuptorul preîncălzit.

Să aveți poftă!

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă