-Afaceri mari și miciBani din mâncare

Producătorii din industria laptelui nu se mai așteaptă la profit de sărbători

Sărbătorile de iarnă, mult mai rele decât cele de Paște pentru industria românească a lactatelor! Dorin Cojocaru, președintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) a afirmat, referitor la o prognoză a sărbătorilor de iarnă, că acestea vor fi oarecum asemănătoare cu cele de Paşte, dar ”mult mai rele” pentru producătorii de lactate români și asta deoarece la acest moment consumatorul nu mai are aceeași putere de cumpărare ca în primăvară, când mai avea o rezervă de bani.

“Sărbătorile de iarnă vor fi asemănătoare cu cele de Paşte, dar cred că mult mai rele, pentru că atunci consumatorul mai avea o rezervă de bani, de venituri, o putere de cumpărare. Chiar dacă am observat că în unele state media spune că a crescut puterea de cumpărare, de ce au scăzut vânzările? Noi, România, eram o piaţă specifică pentru consum. Eu sincer nu ştiu cum să mă pregătesc pentru acest Crăciun şi Revelion, cred ca vânzările o să tindă să scadă. Românul, o parte din bugetul familiei, se va duce şi spre sărbători ca ornamental, poate unii vor şi ieşi din ţară să facă şi puţin turism, dar noi nu ştim la ora actuală ce se prognozează pentru săptămâna următoare, dar pentru decembrie, ianuarie şi februarie”, a declarat Dorin Cojocaru, președintele APRIL.

Producătorii din industria laptelui nu se mai gândesc la profit ci la reducerea costurilor

Acesta mai spune că la acest moment producătorii din industria laptelui nu se mai gândesc la profit ci la modul în care pot să-și reducă costurile și să-și salveze angajații.  ”Deci, este această stare de imponderabilitate care creează o presiune financiar-economică pe agentul economic, dar şi psihologică asupra managerilor si angajaţilor companiei. Nu cred ca există cineva, un Mafalda al economiei să ne dea un sfat ce sa facem acum, astăzi. Noi încercam să facem o echipă pentru a reducere pierderile, nu ne mai gândim acum la profit, ne gândim cum reducem pierderile, cum reducem costurile şi cum ne salvăm angajaţii”, a explicat preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru.