-

S-a deschis La Baionnette – cofetărie premium, cu deserturi inspirate din Encyclopedie du Chocolat

Cofetăria La Baïonette a fost deschisă pe 13 iulie pe Calea Dorobanți nr. 87 și le propune iubitorilor de prăjituri o serie de deserturi proaspete, create cu tehnici rafinate de cofetărie franțuzească nodernă. Conceptul este o extindere a cofetăriei online deschise în 2016, adresându-se atât consumatorilor care tranzitează zona, cât și, în general, tuturor persoanelor care vor dulciuri de calitate. Toate prăjiturile și torturile sunt disponibile „to go”.

Deasemenea, deserturile pot fi comandate pentru ocazii speciale, aniversări, candy baruri la evenimente private și bufete rafinate la evenimente corporate. La Baïonette mai asigură partea de dulciuri pentru o serie de restaurante și cafenele din București și vizează să se extindă și în această zonă.

Găsiți aici unele dintre cele mai renumite deserturi franțuzești, inspirate din Encyclopedie du chocolat, adaptări / reinterpretări ale acestora, fie creații proprii – torturi tip entremet,  monoporții, buturugi, tarte și mousse-uri, ecleruri, într-o paletă de gusturi foarte ofertantă.

Ofertă diversificată, pentru toate gusturile

“O explozie de gusturi, texturi și culori” se descrie oferta La Baïonnette: „Am vrut să acoperim cele mai diversificate gusturi – ciocolată, caramel, fructe – de sezon – de la căpșuni, zmeură și mure,  la cele exotice – mango, fructul pasiunii, lămâie, cocos – , apoi fistic, nucă ș.a. Vara, mizăm pe gusturi fresh, de aceea, vedeți această infuzie de fructe sezonale, dar păstrăm, bineînțeles, și ciocolata – chocoholici sunt tot anul -, caramelul și alte gusturi care își păstrează atemporalitatea. Sigur, în fiecare anotimp, sunt introduse prăjituri cu fructe specifice”, spun proprietarii cofetăriei.

Plaisir Sucré, adaptare a unei prăjituri create de celebrul pastry chef și chocolatier francez Pierre Hermé. Dacquoise de alune de pădure, crocant pralină, ganache cicolată cu lapte, chantilly.

Foret Noir reinterpretat. Blat de ciocolată fără făină, insert de piure de cireșe negre, mousse de cicolată albă aromatizat cu piure de cireșe, mousse de ciocolată albă, glasaj oglindă.

Cheesecake fraises. Reinterpretare a unui cheesecake cu căpșuni. Blat de  pudră de migdale, crocant de alune de pădure, piure de căpșuni proaspete, mousse de căpșuni cu mascarpone.

Entremet exotic. Blat de cocos și lămâie verde, mousse de mango, inserție de fructul pasiunii.

Entremet pistache. Cremă de lămâie, blat tip Gioconda din fistic, mousse de fistic, ganache mascarpone, glasaj oglindă.

Alte clasice precum Paris Brests și Buche de Noel își fac și ele apariția sezonal, alături de o serie de tarte și prăjituri cu zmeură, coacăze, smochine, mango, fistic, mousse-uri, pavlove ș.a.

Ingrediente naturale, premium   

Proprietarii La Baïonnette  mizează pe calitatea ingredientelor, pe amestecul ingenios dintre savori și pe aspectul acestor „bijuterii” de cofetărie.

Ingredientele folosite sunt premium: piure-uri naturale de fructe Boiron, fără adaosuri, frișcă  Elle & Vire 35% grăsime, ciocolată cu procentaj ridicat de unt de cacao –  Caribe cu lapte 45%, ciocolată neagră San Martin 72%, ciocolată albă Valrhona 34,5% cacao, , praline de casă din alune Piemont, din alune și migdale, din fistic, paillette feuilletine de casă.

Iar dacă vă întrebați de unde vine numele cofetăriei, acesta a fost inspirat de numele unui renumit almanah, creat în timpul primului război mondial care avea și rolul de a susține moral francezii în această perioadă dificlă; acesta avea și rețete de bucătărie. Poate că nu întâmplător, prăjiturile La Baïonnette, mai aproape de consumator acum, prin lansarea cofetăriei, ne pot îndulci și aduce o doză de optimism, binevenită în aceste vremuri de pandemie.

La Baïonnette. Calea Dorobanți nr. 87
Comenzi: Telefon: 0722.579.360 / E-mail: baionnettesucree@gmail.com