-

Smithfield a cumpărat un cunoscut producător de carne din România

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial și liderul pieței autohtone de profil, a cumpărat compania Maier Com din Arad, producător de carne, pe piață din 1994. Tranzacția a fost semnată prin una dintre subsidiarele locale – Smithfield România.

Compania Maier Com livra în peste 10 județe din vestul țării și exista pe piața de profil încă din 1994.  În 2017, a avut afaceri de 10,5 milioane lei și un profit net de 251.076 lei, în condițiile în care câștigul din ultimii ani a depășit 1,4 milioane lei.

Smithfield România face parte din grupul Smithfield Foods din SUA, care, la rândul său, face parte din grupul WH Group din China. Acesta din urmă acționează ca o companie de tip holding pentru investiții, fiind implicat, în principal, în producția de porci, producția și comercializarea de carne proaspătă și semi-procesată de porc.

Maier Com nu este însă prima companie românească de profil preluată de grupul Smithfield. La finele anului 2017, gigantul american a cumpărat tot prin subsidiara locală Smithfield România producătorii români de mezeluri Elit și Vericom. Împreună, Elit și Vericom operează 5 fabrici, 5 centre de distribuție în România și au în portofoliu branduri precum Veri, Premia, Promo, Pizzaro, Plin de Carne.