-

Sosurile pentru paste Antonio di Vaio, distribuite de Băneasa, disponibile în retail

Băneasa a lansat de ceva timp gama de sosuri Antonio di Vaio – care redau rețete ale unora dintre cele mai reprezentative tipuri de sosuri utilizate în bucătăria italiană, în special, pentru paste.

Sub umbrela acestui brand, Băneasa a dezvoltat tipuri de produse cu specific italienesc, cu ingrediente provenite din diverse regiuni ale Italiei, atent selectionate de echipa română în colaborare cu experți locali, pentru a asigura rețete ce respectă tradiția și sunt de calitate superioară, la preț accesibil pentru clienți.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, ingrediente folosite pentru sosurile acestei game sunt proaspete, autentice de la roșii, la toate legumele, carnea atent selecționată, de origine controlată și nu au coloranți și conservanți.

Variantele de sosuri care se găsesc în rețelele de retail:

Sosul Napoletan, unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucătăria italiană. Din reţeta originala s-au păstrat roşiile, ceapa, morcovii şi ierburile italiene. Pastele cu sosul napoletan au savoarea tipică bucătăriei din sudul Italiei.

Sosul Arrabbiata, dedicat celor care preferă mâncarea cu gust picant. Aprig și iute ca fulgii de chili folosiți la prepararea lui, se gătește rapid, cu roșii din abundență garnisite cu usturoi, pătrunjel și ardei iuți cât să capete savoare. Potrivit și pentru dietele sărace în grăsimi, vegetariene, vegane.

Sosul Basilico, simbol al Italiei și expresia simplității tradiției culinare din sud. Preparat din ingrediente în culorile drapelului național: roșu, alb și verde, sosul îmbracă pastele cu gustul pasiunii mediteraneene pentru mâncarea sănătoasă, bine făcută. Dulceața pulpei de roșii, iuțeala cepei și aroma delicată a busuiocului dau o tușă sofisticată rețetelor pregătite pentru a fi savurate cu cei dragi.

Sosul cu măsline sau “sugo alla puttanesca” se potrivește atât cu paste lungi, cât și cu paste scurte. Își împrumută savoarea din gustul sărat al măslinelor și caperelor. Pentru a-l mai îmblânzi, a fost  combinat cu roșii dulci și ulei de măsline extra virgin.

Sosul de roșii cu ciuperci este versatil, potrivit atât cu paste și orez, cât și cu feluri de mâncare din carne albă sau roșie. Amestecat cu pastele aburinde, sosul își elibereaza treptat aromele. Bureții cărnoși, care răsar după fiecare ploaie, sunt curățați, tăiați, înnăbușiți în ulei de măsline, potriviți la gust cu sare și ierburi italiene. Când încep să bolborosească pe foc, se pun roșiile zemoase și dulci și se lasă la încins până ce aromele se îmbină și sosul este gata de servit.

Sosul Bolognese, cel mai apreciat sos din bucătăria italiană, este denumit după Bologna, orașul poreclit La Grassa (Grasa) ca recunoaștere a calității bucătăriei locale. Denumit și sos de roșii cu carne, e pregătit după o rețetă simplă, pe bază de roșii dulci, coapte sub soarele Italiei cu legume pline de vitamine (ceapă, usturoi, țelină, morcov). Se amestecă totul cu carne de vită și porc cu un strop de vin roșu. Aroma e desăvârșită cu ulei de măsline extra virgin și un amestec de ierburi mediteraneene. Recomadat alături de paste cu ou lungi sau scurte.

Sosul cu ton este un sos sănătos, bun de combinat cu paste de toate formele. Cu trei ingrediente principale –  suc de roșii, pește și ceapă –  reprezintă o soluție rapidă și delicioasă pentru o masă sănătoasă și lejeră. Pasta de anșoa și pătrunjelul îi dau arome proaspate. De combinat cu paste scurte – penne, spirale sau melci pentru un gust specific de vară.

Sosul de roșii cu ricotta, o variantă a clasicului sos napolitan, înnobilat cu textura cremoasă și catifelată a brânzei. Dulceața roșiilor și aroma subtilă a ricottei aduc aminte de gustul de lasagna. Rețeta de față, modernă, are la bază un amestec de brânză cremoasă cu gust fin, pereche bună cu aroma un pic picantă a brânzeturilor maturate. Are și un vârf de condimente mediteraneene pentru un gust specific sudului Italiei. Amestecați-l cu orice paste preferate.

Sosul carbonara este un amestec de tradiţii italiene şi americane. Este un sos cremos, cu ingrediente delicioase şi hrănitoare: smântână, brânză, bacon, ouă. Poate fi amestecat cu paste lungi aburinde în zilele în care vă e poftă de un fel de mâncare hrănitor şi săţios. Încearcați-l în combinaţie cu spaghettele Antonio di Vaio şi vei simţi savoarea unui preparat ce a devenit rapid un simbol al bucătăriei italiene.

În sosul Pesto, parfumatul busuioc, preţioasele seminţe de pin şi aromatele brânzeturi italiene şi-au dat întâlnire. Pastelor le-ar sta bine condimentate cu aroma sa, aşa că a prins un loc în această selecție.