Ce și cum cumpărămHrana ca stil de viațăLa dietăVegetarian și vegan

Top 10 alimente bogate în vitamina K

În organism, nivelul prezent de vitamina K depinde în cea mai mare măsură de starea de sănătate a intestinului deoarece o mare parte din vitamina K vine din bacteriile existente deja în corp. În dietă există două tipuri de vitamina K, vitamina K1 care se găseşte în legume și vitamina K2 care se găseşte în produse lactate. SUPER-HRANA.RO vă expune toate sursele importante de vitamina K, într-un nou articol.

Știați că un deficit de vitamina K în organism poate duce la boli de inimă, oase slăbite, carii dentare şi chiar la cancer? Dar că doza optimă de vitamina K ne menține sănătatea inimii și a vaselor capilare, reduce infecțiile și ne păstrează sănătatea orală?

Dacă nu știați despre necesitatea vitaminei K în corp, atunci nu știți nici sursele de unde putem obține această doză zilnică de care organismul are neapărat nevoie.

 Top 10 alimente care conțin vitamina K

Varza Kale– conţine şi o cantitate considerabilă de Omega 3, este bogată în calciu, fier,îcupru și  potasiu.

Soia fermentată– este bogată în proteine, aminoacizi, fitoestrogeni- substanţe recunoscute pentru proprietăţile benefice împotriva tumorilor şi cancerului.

Ceapa verde– are un efect puternic detoxifiant, antibacterian şi expectorant, dar are şi proprietăţi anticoagulante care împiedică formarea trombozelor, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Varza– poate fi consumată atât crudă, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Antioxidanţii naturali previn apariţia bolilor de inimă şi a cancerului prin neutralizarea radicalilor liberi.

Varza de Bruxelles– intensifică acțiunea sistemul imunitar şi protejează organismul de afecţiuni grave, precum cancerul de vezică urinară, iar glucosinolaţii din compoziţia verzei previn dezvoltarea cancerului de colon.

Broccoli– este bogat în micronutrienţi şi asigură buna funcţionare a sistemului nervos, menţine sănătatea oaselor şi previne cancerul datorită glucorafaninului conţinut.

Lactate- Iaurtul, sana sau kefirul aduc florei intestinale principalele probiotice de care are nevoie.

Prune uscate– sunt o sursă bogată de potasiu, mineral esenţial ce menţine presiunea sângelui normală şi o bună funcţionare a inimii.

Castraveţii  vindecă arsurile stomacale, dar şi pe cele solare. Hidratează organismul deoarece conţine 90% apă şi elimină toxinele aflate în corp, fiind astfel un bun detoxifiant.

Busuioc uscat tratează tulburările sistemului respirator, are efect tonifiant la nivelul rinichilor, iar frunzele de busuioc uscate pot fi folosite pentru a vă spăla pe dinţi deoarece înlătura mirosul neplăcut şi menţin sănătatea dinţilor.

Citește și Remedii naturiste cu care ținem glicemia sub control

 

Text: Camelia Diaconu