-AutenticDe-a gataHoreca

Un restaurant din Capitală a introdus kit-uri cu care clienții își prepară mâncarea acasă fix ca în oraș!

Nevoiți să se adapteze la funcționarea limitată impusă de măsurile legislative în cotextul COVID-19 și cu scăderi ale vânzărilor și/sau restaurante încă închise, până se vor putea repune pe picioare, proprietarii de restaurante nu duc totuși lipsă de imaginație – ei încearcă să-și suplimenteze veniturile cu alte servicii pentru clienți.

Este și cazul rețelei de restaurante Trattoria della Nonna care, înainte de criza COVID-19 funcționa cu un restaurant central și mai deținuse anterior un alt restaurant mare în zona Obor. Criza a determinat-o pe proprietara brandului, Oana Iliescu, să se relocheze într-un spațiu cu terasă, să se extindă cu servicii delivery, dar și mai important, a introdus o noutate absolută pe piața locală: kit-urile Ready Meal, cu mai multe ingrediente pentru preparate, calculate la gramaje per porție, astfel încât cei care evită, totuși, să iasă la restaurant să își prepare acasă mâncarea fix ca în oraș  – pentru că primesc și rețeta!

“Eu văd două utilități ale acestor kit-uri. În primul rând, dacă oamenii vor doar 2 sau 3 porții de paste sau poate chiar una  – le oferim atât cât vor. Nu trebuie să ia un borcan de sos, o pungă de paste, o pungă de parmezan, o conservă de ton sau altceva, ce rămân desfăcute – cheltuie și mai puțin astfel. În plus, sunt și ingrediente de calitate – pentru Horeca, nu atât de accesibile în retail – însă prețurile nu sunt ca la restaurant.  Am gândit aceste kit-uri pentru că oamenii nu mai ies ca înainte, dar ar vrea să mănânce ca la restaurant, apoi, alții nu au timp să gătească sau nu știu. Astfel, sunt variante rapide și gustoase, cu care nu vor da greș pentru că le dăm rețeta”, a explicat Oana Iliescu pentru FOOD-RETAIL.RO.

O altă nouate pe care o aduce brandul Nonna, mai ales odată cu venirea toamnei, este colecția Cămara Nonna – conserve home made, exclusiv naturale – de la murături, la gemuri, dulcețuri și sucuri din diferite fructe. “Vom avea mai multe sortimente – acum avem deja castraveții murați în saramură, puțin picanți, crocanți, cu mărar uscat, gem de piersici și de prune, iar în curând, pregătim și zacuscă și magiun, precum și sucuri naturale. Toate sunt rețete tradiționale, naturale, fără coloranți și conservanți”, a precizat Oana Iliescu.