-În bucătărie

Piure de post. Cu ce înlocuim laptele sau untul, păstrând gustul delicios

Piure de post – o rețetă cu care să obțineți preparatul de cartofi fără cocoloașe și la fel de savuros! Deși piureul pare, la prima vedere, ușor de făcut și la îndemâna tuturor, acesta are și el, ca orice fel de mâncare de altfel, secretele lui. Astfel, pentru a prepara un piure cremos și fără cocoloașe, chiar și în post, când nu poți folosi lapte, tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de anumite reguli.

Ce cartofi se fierb mai ușor

Prima regula și cea mai importantă este să alegeți pentru piure cartofi albi și nu cartofi roșii sau cartofi noi, aceștia nefiind potriviți. Cartofii albi se fierb mai ușor și au și cel mai bun gust. Căutați în magazine chiar cartofi speciali pentru fiert, care sunt cei mai recomandați pentru a obține un piure delicios.

Cum se taie cartofii pentru piure

Pentru piure, cartofii trebuie tăiați cât mai apropiați ca mărime. Dacă bucățile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe în timpi diferiți și va ieși un piure cu cocoloașe.

Cât se fierb cartofii pentru piure

Trebuie să vă asigurați că pentru piure, cartofii au fiert suficient. Cartofii sunt perfecți pentru piure atunci când furculița intră cu foarte mare ușurință în ei, fiind de preferat să fiarbă mai mult decât prea puțin.

Cu ce înlocuim laptele sau untul la piure

La piure, laptele se adaugă la final, când pasezi piureul. Laptele trebuie să fie călduț, iar untul cât mai moale, potrivit retetepractice.ro.

Cum este însă postul Crăciunului, puteți obține un piure la fel de cremos și dacă înlocuiți laptele cu o cană de apă în care au fiert cartofii, iar untul cu margarină sau 2-3 linguri de ulei încălzit.