-

REACȚIA președintelui CJ Suceava despre închiderea a două fabrici de lapte: ”O JIGNIRE!”

O delegație din Ministerul Agriculturii va merge săptămâna aceasta la Vatra Dornei pentru a discuta situația generată de închiderea fabricilor de lapte din Floreni și Vatra DorneI (Food&Retail a scris despre acest subiect AICI), care aparțin grupulului francez Lactalis. Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, care susține că transferul producției de lactate LaDorna este văzut ca o jignire.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi, luni – 6 iulie, că un secretar de stat responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară va fi prezent în județ și va discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui. Acesta a declarat că a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale întâlniri de urgență la Vatra Dornei și Suceava, ca urmare a anunțului surprinzător făcut de Lactalis privind închiderea unităților de producție din Floreni și Vatra Dornei.

Ca răspuns, zilele acestea, o delegație a Ministerului Agriculturii condusă de George Scarlat, secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară, va fi prezentă în județ și va discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui, scrie newsbucovina.ro. 

”Județul Suceava este cel mai mare producător de lapte din țară și orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se dorește o întâlnire și cu reprezentanții Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producției de lactate LaDorna este văzut ca o jignire”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) – şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).