-Hrana ca stil de viațăÎn bucătărieVegetarian și vegan

Sucul de grâu: cum se prepară acasă acest aliment minune

Florentina Opriș, una dintre vedetele din România care promovează un stil de viață sănătos, dezvăluie că unul dintre cele mai valoroase alimente, care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, este sucul de grâu.

Ce este de fapt sucul de grâu? Acesta se obține din iarbă de grâu verde și este foarte ușor de preparat. Tot ce îți trebuie este niște iarbă de grâu pe care să o introduci într-un robot de bucătărie sau într-un blender și în câteva minute obții licoarea care face minuni.

Cantitatea pe care trebuie să o bei nu trebuie să fie una mare, ci în jur la 50-100 ml pe zi. Este important de reținut că se consumă într-o singură doză, dimineața pe stomacul gol.

“Se taie grâul cu foarfeca și apoi se pune în robotul de bucătărie. O să iasă un suc de iarbă de grâu foarte gustos. Ajută la imunizarea și vitaminizarea organismului.  E ca un shot.

Iarba am primit-o de la un producător. Cât am fost în Turcia de detox am băut în fiecare zi astfel de suc, ceea ce îmi dădea o energie maximă. Are și rol de detoxifiere, adică fiecare celulă va avea parte de o curățire.  Cred că ne putem smulge 5 minute din timpul nostru pentru a face acest lucru pentru noi. Este foarte important să prevenim și în felul acesta ne ferim de apariția diverselor afecțiuni care sunt foarte greu de tratat. Cu ajutorul acestui suc de grâu poți și să slăbești fără să ții o cură de slăbire. Viața înseamnă bucuria de a trăi, dar a trăi într-o stare de bine”, mărturisește vedete într-un video realizat pe pagina ei de Facebook.

Potrivit studiilor existente, sucul de grâu verde încolţit conţine numeroase minerale ca fier, magneziu, calciu potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, iod etc. De asemenea, este bogat în enzime, aminoacizi, antioxidanţi şi fitohormoni. Nici conţinutul de vitamine nu este de neglijat. Cele mai importante sunt vitamina A, grupul de vitamine B, chiar şi celebra vitamina B17, cunoscută ca fiind foarte eficientă în lupta cu cancerul. De asemenea, conţine vitamina C, E, K, D şi PP.

Conţinutul bogat de clorofilă din sucul de iarbă de grâu neutralizează radicalii liberi, protejând împotriva substanţelor cancerigene sau a radiaţiilor. Este benefic în curele de detoxifiere şi depurare, împotriva îmbătrânirii şi ajută la regenerarea globulelor roşii.